Citroengras: Frisse smaakmaker

Citroengras: Frisse smaakmaker

0 reactie minuten lezen

Sereh, lemongrass, serai en citroengras: állemaal benamingen voor diezelfde speciale grassoort met het kenmerkende citroenachtige aroma. De lange citroengrassprieten groeien in tropische gebieden en geven aan talloze Oosterse gerechten hun frisse smaak. Terwijl citroengras niet uit de Aziatische keuken is weg te denken, hebben wij Nederlanders het kruid gelukkig ook ontdekt. In dit kruidenblog van De Kruidenbaron vertellen we wat je met citroengras kan doen.

 

Om citroengras in Nederland te laten groeien, moet je wel wat moeite doen, want de grassoort gedijt alleen goed in een tropisch klimaat. De stengels van de citroengrasplant worden van oudsher in de Thaise, Vietnamese en Indonesische keuken toegepast. Sereh (de Indonesische naam) smaakt dan ook verrukkelijk in de Oriëntaalse curries, stoofschotels en allerlei boemboes. Maak je weleens een pikante of juist zoete soep? Dan is citroengras een welkome tegenhanger om jouw gerecht een fris, zuur tintje te geven.

 

Gemalen én gesneden citroengras bij De Kruidenbaron

Bij De Kruidenbaron kan je twee varianten van sereh kopen: gemalen en gesneden citroengras. In beide gevallen hebben we het over kruiden van de gedroogde citroegrasstengels. De vraag is wat je ermee wilt gaan maken. Dát bepaalt welke verschijningsvorm van citroengras je nodig hebt. Omdat de kleine stukjes gedroogde citroengras niet zacht worden als je ze kookt, kies je bij het kokkerellen voor gemalen citroengras. En wil je een lekkere kop thee zetten? Ga dan voor gesneden citroengras om jouw thee van te trekken.

 

Gemalen citroengras: Door de gedroogde serehstengels te malen, ontstaat het groengele citroengraspoeder. Als je van Aziatisch eten houdt, mag dit eigenlijk niet in je keuken ontbreken. Gemalen citroengras voeg je gemakkelijk toe aan kip, vis, vlees en allerlei groenten.

 

Gesneden citroengras: De gesneden sereh is perfect te gebruiken voor een verkwikkende pot kruidenthee. En een kopje citroengrasthee is niet alleen lekker fris, maar ook nog gezond voor je.

 

Kortom: koken doe je met gemalen citroengras. En van gesneden citroengras maak je thee. De Kruidenbaron levert citroengras in bakjes, zakjes, strooibussen en grote zakken. Het is maar net hoeveel je nodig hebt.

 

Heeft dit kruidenblog je geïnspireerd? De Kruidenbaron is dé specialist in kruiden en specerijen zoals citroengras. Doe meer ideeën op met het kruidenblog van De Kruidenbaron!


Vergelijk producten0