Kaneel: welke vormen van kaneel zijn er?

Kaneel: welke vormen van kaneel zijn er?

0 reactie minuten lezen

Kaneel is één van de bekendste kruiden van Nederland en misschien wel van de wereld. Lekker over ijs, aardbeien en nog veel meer! Maar er zijn verschillende vormen waarin kaneel kan voorkomen. Bij De Kruidenbaron (dé kaneelspecialist van Nederland!) verkopen we meerdere kaneel vormen:

Kaneelstokjes

De kaneelstokjes zijn één van de meest verkochte producten van De Kruidenbaron. De stokjes zijn ongeveer 80 mm en een bakje 45 gram kaneelstokjes gaat al weg voor € 1,45. Probeer met de kaneelstokjes eens eigen kaneel thee te maken: laat de kaneelstokjes weken in kokend water en je hebt je eigen kaneelwater.

Ceylon kaneelstokjes

We hoeven de echte kaneelliefhebbers uiteraard niet uit te leggen dat dé kaneelstokjes uit Ceylon (Sri Lanka) komen. Wat Madagaskar is voor vanille, is Ceylon voor kaneel. Als kruidenwebwinkel kan je jezelf dus niet serieus nemen zonder Ceylon kaneel op te nemen in het assortiment. Bij De Kruidenbaron zijn de echte Ceylon kaneelstokjes te vinden.

Gemalen kaneel

Naast de kaneelstokjes is er ook gemalen kaneel. Dit wordt ook wel kaneelpoeder genoemd. Ook voor gemalen kaneel is er bij De Kruidenbaron de keuze uit ‘normale’ gemalen kaneel en gemalen kaneel uit Ceylon.

 

Waar is kaneel goed voor?

Sommige onderzoekers beweren dat kaneel helpt bij het proces van afslanken. Zo zou kaneel er voor zorgen dat je minder insuline aanmaakt. En laat insuline nou net één van de oorzaken zijn dat je makkelijk vet opslaat. Daarnaast schijnt kaneel goed voor het immuunsysteem te zijn en goed voor je darmen. Wellicht het proberen waard?

 

Kaneel in het nieuws

De laatste periode is kaneel vaak in het nieuws. Onder jongeren is de zogenaamde Cinnamon Challenge een hot item. Wellicht dat je er iets van hebt gelezen. Wij gaan daar als kaneelliefhebber maar niet te veel op in.

Bestel de verschillende kaneelvormen van De Kruidenbaron en geniet zelf!

Vergelijk producten0