• Kentjoer gemalen

Kentjoer gemalen

De smaak van kentjoer is een mengeling tussen peper en gember. Het wordt veel in de Indonesische keuken gebruikt om gerechten een pittige smaak te geven. Kentjoer wordt ook wel eens witte kurkuma genoemd.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
DKRB16030B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 60 gram €2,65
pot 250 gram €5,60
strooibus met 250 gram €6,75
zak 1 kilo €13,75


€2,65
Incl. btw

Kentjoer gemalen

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

Kentjoer (ook geschreven als kencur of kentjur) is de wortelstok van de plant Kaempferia galanga. Deze plant is verwant aan gember. Hoewel bitterwortel meestal gebruikt wordt als naam voor de wortel van de cichorei, wordt het soms ook gebruikt ter aanduiding van kentjoer.

Kentjoerpoeder past onder meer bij soepen, curry’s, salades, sauzen, kip, vis, zeevruchten.

Kentjoer wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en elders in Zuidoost-Azië. Het is verkrijgbaar als wortelstok, knolletje, gedroogd, in poedervorm en als olie. Aangezien kentjoer een doordringende en snel overheersende smaak en geur heeft, wordt altijd aangeraden om het spaarzaam te gebruiken.
 

VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM KENTJOER GEMALEN

  • Eiwit 5.5 gram
  • Vet 38.0 gram
  • Koolhydraten 44.0 gram
  • Energetische waarde 2283 kJ / 542 kcal.
Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen