• Zeezout vlokken of flakes

Zeezout vlokken of flakes

De welbekende zeezout flakes. Het zout is 100% natuurlijk en smaakt echt naar de zee. Dit zijn de prachtige flakes met een heerlijke crunch. Door de samenstelling heeft het een andere smaak dan keukenzout dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
16945B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

strooibusje 100 gram €4,95
strooibus 250 gram €7,95
zak 1 kilo €19,95


€4,95
Incl. btw

Zeezout vlokken of flakes

De welbekende zeezout flakes. Het zout is 100% natuurlijk en smaakt echt naar de zee. Dit zijn de prachtige flakes met een heerlijke crunch. Je kunt ze tussen je vingers verkruimelen of heel laten voor een extra bite. Grof zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen en wordt gebruikt als een ingrediënt in de keuken en sommige cosmetische producten. Land van oorsprong: PAKISTAN

Smaak van grof zeezout
In het zeewater bevinden zich diverse zouten in opgeloste toestand. Eén liter zeewater bevat ongeveer 35 gram zouten:

  • 24 gram natriumchloride
  • 5 gram magnesiumchloride
  • 4 gram natriumsulfaat
  • 0,7 gram calciumchloride
  • 0,8 gram magnesiumbromide

Door deze samenstelling heeft grof zeezout een andere smaak dan keukenzout dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat.

Zeezout als alternatief voor keukenzout
In verschillende landen waaronder China en India was zeezout de enige bron voor zout. De verkoop van grof zeezout was een grote bron van inkomsten voor de regering. Rond 110 v.Chr. werd in China door de toenmalige heerser Wu van Han het monopolie op de zouthandel opgeëist. Illegale handel werd bestraft met de doodstraf.

In 1930 stelde het Britse bestuur van India een belasting in op zout. Dit leidde tot de beroemde zoutmars van 12 maart tot 5 april die werd aangevoerd door Mahatma Gandhi. Demonstratief liepen ze liever naar de zee om eigen zout te winnen dan dat ze belasting betaalden over het zout.

De winning van grof zeezout
Om zeezout uit de zee te halen worden lage muurtjes langs de zee gebouwd. Achter de muurtjes liggen grote vierkante kuilen (bekkens of zoutpannen). De Romeinen hebben als eerste zoutpannen aangelegd. Langzaam stroomt het zeewater van het ene bekken naar het andere waarbij door verdamping van het water de concentratie van het zout in het water stijgt. Als de oplossing verzadigd is, ontstaat een zoutneerslag en kan het worden verzameld. Hierna wordt het zout schoongemaakt.

Verschillende gebieden in de wereld produceren speciaal zeezout, voorbeelden hier van zijn: Bretagne, Bonaire, Portugal, Ierland, Denemarken, Wales, Bali en Cape Cod. Zeezout uit Hawaï kan een roodbruine tot zwarte kleur hebben, veroorzaakt onder meer door de ijzerhoudende vulkanische grond waarop het wordt gewonnen.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE ZEEZOUT VLOKKEN OF FLAKES PER 100 GRAM

  • Zoutgehalte (NaCl) : 95,0 % +/- 1,0Natrium (mg) 25
Allergenen: Geen allergenen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »