Traditioneel Kerstmenu

Traditioneel Kerstmenu

0 reactie minuten lezen
Zijn de voorbereidingen voor het kerstdiner al in volle gang? De Kruidenbaron helpt u graag met het samenstellen van een overheerlijk kerstmenu. Wilt u dit jaar extra uitpakken en bent u nog op zoek naar een beetje inspiratie? Lees snel verder!

Laat uw gezelschap stralen met dit traditionele kerstmenu

Zijn de voorbereidingen voor het kerstdiner al in volle gang? De Kruidenbaron helpt u graag met het samenstellen van een overheerlijk kerstmenu. Wilt u dit jaar extra uitpakken en bent u nog op zoek naar een beetje inspiratie? Lees snel verder!

Heerlijk kerstdiner met De Kruidenbaron: drie gangen menu

We kunnen wel stellen dat er niets boven een traditioneel kerstmenu gaat. Lekker lang tafelen, kletsen en lachen; we zijn er gek op! Maar wat kunt u het beste serveren aan uw gezelschap? We hebben dit jaar een geweldig drie gangen menu samengesteld, waarmee u een glimlach op iedereens gezicht kunt toveren.

Voorgerecht – carpaccio of garnalencocktail

Niet al te moeilijk, maar onwijs lekker! Met een voorgerecht zoals carpaccio of een garnalencocktail stelt u niemand teleur. Kiest u voor carpaccio als klassiek Italiaans voorgerecht? Dan raden we u aan om Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en dressing naar keuze in te slaan. Natuurlijk mag hier geen snufje zout en peper aan ontbreken. Bent u eerder een liefhebber van een Hollandse garnalencocktail? Sla dan Hollandse garnalen, een avocado, ijsbergsla, tuinkers en een citroen in. Om hier een extra twist aan te geven kunt u een geweldige whisky cocktailsaus maken. Hiervoor heeft u enkel mayonaise, ketchup, whisky, citroensap en paprikapoeder nodig. Klinkt heerlijk, vindt u niet?

Hoofdgerecht – hertenbiefstuk of gevulde kip

Wilt u een typisch kerstgerecht klaarmaken? Denk dan eens aan de welbekende hertenbiefstuk! We raden u aan om de hertenbiefstuk te serveren met overheerlijke wildsaus. Hoewel hertenbiefstuk niet moeilijk klaar te maken is, kunt u hiermee gegarandeerd indruk maken op uw gezelschap! De wildsaus zorgt voor een geweldige smaak. Sla hiervoor een ui, een teentje knoflook, jeneverbes, bruine basterdsuiker, balsamicoazijn, rode wijn, tijm, rozemarijn, ontbijtkoek, zout, versgemalen peper en een runderbouillonblokje in. Hiermee maakt u een smaakvol sausje voor bij de hertenbiefstuk. Gaat u liever voor gevulde kip? Dit gemakkelijke recept zorgt ervoor dat u niet uren in de keuken hoeft te staan! Hiervoor heeft u een sinaasappel, knoflook, verse rozemarijn, peper, zout, roomboter én natuurlijk niet te vergeten; een hele kip nodig. Hier kunt u natuurlijk nog verschillende gerechtjes naast serveren. Denk bijvoorbeeld aan stukjes winterpeen of aardappels.

Nagerecht – aardbeienmousse met suikerspin of witte chocola met karamelpopcorn

Een overheerlijk toetje mag natuurlijk niet ontbreken! Steel daarom de show met deze onwijs originele desserts. Klinkt aardbeienmousse met suikerspin als hét toetje voor uw kerstdiner? Sla dan roze koeken, aardbeien, citroensap, Curaçao blanc, een ei, fijne tafelsuiker én slagroom in. Hiermee maakt u de basis van dit dessert. Vervolgens is het aan u om de allerlekkerste suikerspin te bereiden! Hier heeft u maar een paar ingrediënten voor nodig. Bij De Kruidenbaron kunt u verschillende smaken suikerspin suiker bestellen. In dit geval raden we u aan om de roze suikerspin suiker in te slaan, oftewel de aardbeiensuiker. Hiermee maakt u, met behulp van een suikerspinmachine, heerlijke verse suikerspin! Bent u gek op chocola? Dan is het dessert met witte chocola en karamelpopcorn echt iets voor u. Hiervoor heeft u slagroom, een ei, kristalsuiker, witte chocolade, water en popcorn nodig. De allerlekkerste popcorn maakt u natuurlijk zelf! En hier heeft u maar een paar ingrediënten voor nodig. Bij De Kruidenbaron bestelt u eenvoudig premium pofmaïs, die speciaal geselecteerd is voor popcorn. Voor dit recept raden we u aan om zoute popcorn te maken, dus een strooibus popcornzout mag zeker niet ontbreken!

Vergelijk producten0