• Selderijzout

Selderijzout

Selderijzout is heel lekker is als toevoeging op salades en eieren en na het koken op groenten. Het is ook heerlijk op komkommer en tomaat. Gebruik het voor de afwisseling ook als gewoon keukenzout. Selderijzout is een mix van zout en selderijzaad.
Dosering:
12- 15 gram op 1000 gram vlees of vis
Artikelnummer:
DKRB15601B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 150 gram €1,65
pot 250 gram €2,25
strooibus met 250 gram €3,40
zak 1 kilo €6,00


€1,65
Incl. btw

Selderijzout

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

Selderijzout is heel lekker is als toevoeging op salades en eieren en na het koken op groenten. Het is ook heerlijk op komkommer en tomaat. Gebruik het voor de afwisseling ook als gewoon keukenzout. Selderijzout is een mix van zout en selderijzaad.

Selderij is het zaad van een tweejarige struik uit de familie van de schermbloemigen en heeft een rozet met lange brede bladeren. In het tweede jaar vormt zich een ongeveer 1 meter hoge stengel met groen witte bloemetjes. De zaadjes zijn ovaal, licht bruin van kleur en hebben een bittere smaak die enigszins lijkt op die van nootmuskaat en peterselie. Voor 1 pond zijn 75.000 zaadjes nodig.

De Romeinen gebruikten het als smaakstof, maar associeerden het ook met ongeluk en de dood. De bladeren werden gebruikt bij het maken van een rouwkrans.
De blaadjes zuiveren het bloed. Zalf op basis van de blaadjes heeft een positieve uitwerking op schimmelinfecties. Het innemen van kleine hoeveelheden van de zaadjes verzacht de pijn van jicht, artritis en reuma.

Herkomst Selderijzout
Selderij is afkomstig uit Zuid-Europa en groeit van Scandinavië tot Noord – Afrika maar ook in India. Ook treft men het regelmatig aan in moestuinen.
Het gedijt het beste in een vochtig, koel klimaat in een zanderige bodem.
Kwaliteit
De blaadjes zijn van goede kwaliteit als ze een heldere, donkergroene, kleur hebben. De stengels hebben een geribbelde structuur, zijn bij voorkeur onbeschadigd en hebben geen bruine of gele verkleuring. De zaadjes dienen een bruin tot donkerbruine kleur te hebben.

Toepassingen Selderijzout
Selderijzaad wordt over het algemeen gebruikt voor het kruiden van salades, sauzen, soepen en vlees. De gemalen zaadjes worden toegevoegd aan het drankje Bloody Mary als selderijzout. De stengels worden als rauwkost gegeten, maar ook wel samen met de bladeren gebruikt in stoofschotels.

Selderijzaad wordt gebruikt om thee van te zetten en om gerechten te kruiden zoals soep, dressings, roereieren, salades, sauzen en stoofgerechten van vis, groenten of vlees. Selderijzaad is licht bitter van smaak en het heeft een aromatische geur.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE SELDERIJZOUT

  • Energie 411.6 kJ / 98 kcal
  • Koolhydraten 8.27 g
  • Vezels 2.36 g
  • Eiwitten 3.61 g
  • Vetten 5.05 g
  • Natrium 31.453 mg



Voor selderijzout ga je naar de Kruidenbaron 

Bevat: Selderij
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen