Wat doet laurierblad met je lichaam en je leven?
Wat doet laurierblad met je lichaam en je leven?

Laurierblad… dat ene groene blaadje in je soep heeft meer in zich dan je denkt. Al eeuwenlang gebruikt in keukens én als geneeskrachtig middel, staat het bekend om zijn warme, licht bittere smaak én gezondheidsvoorde...

Wat is komijn? Gezondheidsvoordelen, smaak en gebruik
Wat is komijn? Gezondheidsvoordelen, smaak en gebruik

Komijn… een klein zaadje met een grote impact. Warm, nootachtig en licht bitter geeft het diepte aan curry’s, stoofpotten, soepen en brood. Al sinds de tijd van de Egyptenaren wordt het gebruikt, niet alleen in de ke...

Chipotle: de rokerige smaakmaker die elk gerecht pit geeft
Chipotle: de rokerige smaakmaker die elk gerecht pit geeft

Liefhebber van een beetje pit en een vleugje rook in je gerecht? Dan zit je met chipotle helemaal goed. Deze gerookte en gedroogde jalapeño is een echte smaakmaker in de Mexicaanse en Tex-Mex keuken, van pittige stoofpo...

Zeezout: soorten, gebruik en het bijzondere Keltisch zeezout
Zeezout: soorten, gebruik en het bijzondere Keltisch zeezout

Je wilt er niet te weinig van eten, maar ook zeker niet te veel. Zout, bijvoorbeeld zeezout, is voor veel mensen een must in de keuken. Naast het tafelzout, is zeezout ook heel populair geworden, vanwege de smaak en de a...

Selderij in de keuken: smaakmaker en veelzijdige groente
Selderij in de keuken: smaakmaker en veelzijdige groente

Selderij is een echte alleskunner in de keuken. Of je nu een kruidige bouillon maakt, een frisse salade op tafel zet of een klassieke stoofpot bereidt, met een snufje selderij komt je gerecht gelijk helemaal tot leven. M...

Pagina 1 van 15