Alles over salie – eigenschappen, gebruik en recepten
Alles over salie – eigenschappen, gebruik en recepten

Salie is een aromatisch en veelzijdig kruid met een rijke geschiedenis. Het staat bekend om zijn uitgesproken smaak en medicinale werking. Of je nu van mediterrane gerechten houdt of natuurlijke remedies zoekt, salie (Sa...

Alles wat je moet weten over tijm
Alles wat je moet weten over tijm

Wist je dat er meer dan 300 soorten tijm zijn? Maar wat is tijm precies? Tijm is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in keukens en tuinen over de hele wereld. De botanische naam van tijm is Thymus vulgaris. De tij...

Wat is bulgur en hoe gebruik je het in je keuken?
Wat is bulgur en hoe gebruik je het in je keuken?

Bulgur is een voedzaam en veelzijdig graanproduct dat steeds vaker zijn weg vindt naar keukens over de hele wereld. Van oorsprong is dit Midden-Oosterse ingrediënt gemaakt van tarwekorrels die gestoomd, gedroogd en verv...

Basilicum in de keuken: alles over de smaakmaker in jouw gerechten
Basilicum in de keuken: alles over de smaakmaker in jouw gerechten

Of je nu een simpele pasta op tafel zet of een uitgebreide antipasti-plank samenstelt: basilicum kan niet ontbreken. Dit groene blaadje is fris, licht zoet en zit bomvol aroma. Geen wonder dat het een vaste plek heeft ve...

De top 10 kruiden van Nederland
De top 10 kruiden van Nederland

Nederlanders gaan steeds massaler kruiden gebruiken. Maar wat zijn onze favoriete kruiden en waar gebruiken we ze voor? Bekijk de top 10 populairste kruiden van 2025...

Pagina 3 van 15