Kruiden en Specerijen

568 ProductenPagina 10 van 24
Kemirinoten
Kemirinoten
€2,75
Kentjoer gesneden
-25%
Kentjoer gesneden
€4,20 €3,15
Kentjoer/Kentjour gemalen
-20%
Kentjoer/Kentjour gemalen
€3,90 €3,12
Kerrie Bengaals
-20%
Kerrie Bengaals
€2,50 €2,00
Kerrie Bengaals zonder zout
-20%
Kerrie Bengaals zonder zout
€3,05 €2,44
Kerrie Engels
Kerrie Engels
€3,45
Kerrie heet
Kerrie heet
€3,20
Kerrie Hindoestaans
Kerrie Hindoestaans
€2,95
Kerrie Hollands
Kerrie Hollands
€3,75
Kerrie Madras
Kerrie Madras
€3,55
Kerrie Maleisië zonder zout
-20%
Kerrie Maleisië zonder zout
€3,40 €2,72
Kerrie Masala
-20%
Kerrie Masala
€3,80 €3,04
Kerrie Mild
Kerrie Mild
€3,10
Kerrie Surinaams
Kerrie Surinaams
€3,65
Kerriepoeder Djawa
Kerriepoeder Djawa
€3,45
Kerriepoeder Indiaas met zout
-20%
Kerriepoeder Indiaas met zout
€2,95 €2,36
Kersen essence 100 cc
Kersen essence 100 cc
€5,95
Kervelblad gesneden
-25%
Kervelblad gesneden
€3,20 €2,40
Keukenzout
Keukenzout
€2,25
Kibbeling kruidenmix
Kibbeling kruidenmix
€3,50
Kikkererwten 1000 gram
Kikkererwten 1000 gram
€5,25
Kip Kerrie kruidenmix
Kip Kerrie kruidenmix
€3,25

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia