Kruiden en Specerijen

615 ProductenPagina 23 van 26
Sumak gemalen
Sumak gemalen
€4,20
Sweet Chillisaus 500ml
Sweet Chillisaus 500ml
€3,65
Sweet rub  kruidenmix
-20%
Sweet rub kruidenmix
€3,75 €3,00
Szechuanpeper heel
Szechuanpeper heel
€7,75
Taai-Taai kruidenmix
-20%
Taai-Taai kruidenmix
€5,05 €4,04
Taco kruiden
Taco kruiden
€3,60
Taco kruiden zonder zout
Taco kruiden zonder zout
€2,95
Tajine kruidenmix
Tajine kruidenmix
€3,55
Tamarinde pasta 454 gram
Tamarinde pasta 454 gram
€4,95
Tandoori rub  kruidenmix
-20%
Tandoori rub kruidenmix
€3,60 €2,88
Tapiocameel
Tapiocameel
€5,95
Tex Mex kruidenmix
Tex Mex kruidenmix
€3,25
Tijm gemalen
Tijm gemalen
€3,15
Tijm gesneden Holland
Tijm gesneden Holland
€3,05
Tijm gesneden Marokko
Tijm gesneden Marokko
€2,95
Tikka Masala kruidenmix
Tikka Masala kruidenmix
€4,30
Toffee essence 100 cc
Toffee essence 100 cc
€5,95
Tokkiesaus 500ml
Tokkiesaus 500ml
€4,30

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia