Kruiden en Specerijen

614 ProductenPagina 3 van 26
Biefstuk kruidenmix
Biefstuk kruidenmix
€4,20
Bieslook gemalen
-20%
Bieslook gemalen
€4,80 €3,84
Bieslook gesneden
Bieslook gesneden
€3,30
Bieslook tubulair-ringen
Bieslook tubulair-ringen
€3,55
Bobotie kruidenmix
Bobotie kruidenmix
€3,30
Boemboe Ajam Paniki
Boemboe Ajam Paniki
€1,95
Boemboe Ajam Pedis
Boemboe Ajam Pedis
€1,95
Boemboe Babi Ketjap
Boemboe Babi Ketjap
€1,95
Boemboe Bali
Boemboe Bali
€1,95
Boemboe Bami
Boemboe Bami
€1,95
Boemboe Ikan Pepesan
Boemboe Ikan Pepesan
€1,95
Boemboe Kerry
Boemboe Kerry
€1,95
Boemboe Lemper
Boemboe Lemper
€1,95
Boemboe Nasi Goreng
Boemboe Nasi Goreng
€1,95
Boemboe Nasi Kuning
Boemboe Nasi Kuning
€1,95
Boemboe Oblok Oblok
Boemboe Oblok Oblok
€1,95
Boemboe Rendang
Boemboe Rendang
€1,95
Boemboe Ritja Ritja
Boemboe Ritja Ritja
€1,95
Boemboe Roedjak
Boemboe Roedjak
€1,95
Boemboe Sajoer Lodeh
Boemboe Sajoer Lodeh
€1,95

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia