Kruiden en Specerijen

615 ProductenPagina 4 van 26
Boemboe Sambal Goreng
Boemboe Sambal Goreng
€1,95
Boemboe Semoor Djawa
Boemboe Semoor Djawa
€1,95
Boemboe Soto
Boemboe Soto
€1,95
Boemboe Soto Madura
Boemboe Soto Madura
€1,95
Bonenkruid
Bonenkruid
€3,70
Bouillabaisse kruiden
-20%
Bouillabaisse kruiden
€3,10 €2,48
Bouillonpoeder groente
Bouillonpoeder groente
€3,50
Bouillonpoeder kip
Bouillonpoeder kip
€3,25
Bouillonpoeder vlees
Bouillonpoeder vlees
€3,70
Bourguignon kruidenmix
Bourguignon kruidenmix
€3,55
Braad- en grillkruiden
Braad- en grillkruiden
€3,90
Braziliaanse kruidenmix
Braziliaanse kruidenmix
€4,30
Broodkruidenmix
Broodkruidenmix
€3,65
Bruschetta kruiden
Bruschetta kruiden
€3,95
Cacao gemalen
Cacao gemalen
€3,45
Cacao nibs of stukjes
Cacao nibs of stukjes
€6,25
Cajun  rub  kruidenmix
Cajun rub kruidenmix
€4,30
Cajun kruidenmix m/z
Cajun kruidenmix m/z
€3,50
Cajun kruidenmix mild
Cajun kruidenmix mild
€3,15
Cakemeel
Cakemeel
€6,95
Carnaval dipsaus mix
Carnaval dipsaus mix
€3,95
Carribbeansaus 500ml
Carribbeansaus 500ml
€4,65

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia