Zonder toegevoegd zout

Filters
343 ProductenPagina 14 van 15
Vadouvan kruidenmix
Vadouvan kruidenmix
€4,20
Vanille extract 60 ml
Vanille extract 60 ml
€12,50
Vanillesuiker
-20%
Vanillesuiker
€3,20 €2,56
Venkelzaad gemalen
Venkelzaad gemalen
€3,20
Venkelzaad heel
Venkelzaad heel
€3,05
Viskruiden zonder zout
Viskruiden zonder zout
€2,60
Vitamine C poeder
Vitamine C poeder
€4,45
Vleeskruiden zonder zout
Vleeskruiden zonder zout
€2,50
Vlozaad en Psyllium
-20%
Vlozaad en Psyllium
€3,75 €3,00
Walnootolie Premium 250 cc
Walnootolie Premium 250 cc
€11,50
Wildkruiden
Wildkruiden
€3,75
Witte Limoen heel
Witte Limoen heel
€6,95
Wortel granulaat 3-4 mm
-20%
Wortel granulaat 3-4 mm
€3,25 €2,60
Zeewier gesneden
Zeewier gesneden
€3,10
Zeewier gesneden grof
Zeewier gesneden grof
€3,65
Zeewier Kombu
Zeewier Kombu
€9,50
Zeewiermix Bake
Zeewiermix Bake
€49,95
Zeewiermix Chef
Zeewiermix Chef
€49,95

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.