Zonder toegevoegd zout

Filters
343 ProductenPagina 12 van 15
Rozemarijn gesneden
Rozemarijn gesneden
€2,95
Rucola Olie 250 cc
Rucola Olie 250 cc
€9,95
Salie gesneden
Salie gesneden
€3,30
Selderijblad gesneden
Selderijblad gesneden
€3,25
Selderijzaad
Selderijzaad
€3,70
Selderijzaad gemalen
Selderijzaad gemalen
€3,35
Sesamzaad gepeld
Sesamzaad gepeld
€3,00
Sesamzaad geroosterd
Sesamzaad geroosterd
€3,20
Sesamzaad zwart
Sesamzaad zwart
€3,25
Sinaasappelschil gedroogd bitter
-20%
Sinaasappelschil gedroogd bitter
€26,00 €20,80
Sint Janskruid
Sint Janskruid
€4,05
Sojabrokken fijn
Sojabrokken fijn
€12,95
Sojabrokken grof
Sojabrokken grof
€12,95
Speculaas kruiden
Speculaas kruiden
€4,05
Spirulina
-20%
Spirulina
€45,35 €36,28
Steranijs
Steranijs
€3,95
Steranijs gemalen
Steranijs gemalen
€4,45

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.