Kruiden en Specerijen

615 ProductenPagina 16 van 26
Monnikspeper heel
-20%
Monnikspeper heel
€3,70 €2,96
Monosodium Glutamaat fijn
Monosodium Glutamaat fijn
€3,05
Monosodium Glutamaat grof
-20%
Monosodium Glutamaat grof
€6,25 €5,00
Mosselkruiden
Mosselkruiden
€14,95
Mosselkruiden grof
-20%
Mosselkruiden grof
€4,00 €3,20
Mosterdzaad bruin heel
Mosterdzaad bruin heel
€2,70
Mosterdzaad geel gemalen
Mosterdzaad geel gemalen
€3,00
Mosterdzaad geel heel
Mosterdzaad geel heel
€3,35
Muesli 3 granen
-26%
Muesli 3 granen
€2,65 €1,95
Munt of Mint gesneden
Munt of Mint gesneden
€2,90
Nasi kruidenmix
Nasi kruidenmix
€3,70
Nasi kruidenmix grof
Nasi kruidenmix grof
€3,20
Nasigroenten
-20%
Nasigroenten
€3,20 €2,56
Nootmuskaat gemalen
Nootmuskaat gemalen
€4,60
Nootmuskaat heel
Nootmuskaat heel
€4,50
Oregano gemalen
Oregano gemalen
€3,55
Oregano gesneden
Oregano gesneden
€2,95
Oriental rub  kruidenmix
-20%
Oriental rub kruidenmix
€3,60 €2,88
Paella kruidenmix
Paella kruidenmix
€4,70
Pandan essence 100 cc
Pandan essence 100 cc
€5,95
Paneermeel blank 2 mm
Paneermeel blank 2 mm
€3,95

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia