Kruiden en Specerijen

562 ProductenPagina 17 van 24
Perzik essence 100 cc
-17%
Perzik essence 100 cc
€5,95 €4,95
Perzik essence 28 ml
Perzik essence 28 ml
€2,50
Pesto mix groen
Pesto mix groen
€2,25
Peterselie gemalen
Peterselie gemalen
€2,75
Peterselie gesneden
Peterselie gesneden
€2,15
Pijnboompitten Sibirica
Pijnboompitten Sibirica
€2,95
Pil Pil kruidenmix
Pil Pil kruidenmix
€2,95
Piment gemalen
Piment gemalen
€3,35
Piment heel
Piment heel
€3,25
Piri Piri rub  kruidenmix
Piri Piri rub kruidenmix
€2,95
Pistache essence 28 ml
Pistache essence 28 ml
€2,50
Pizza kruiden
Pizza kruiden
€22,95
Pompoenpitten
Pompoenpitten
€11,45
Popcornmais 1 kilo
Popcornmais 1 kilo
€5,95
Popcornzout
Popcornzout
€9,65

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken, hebben we de kruiden- en specerijensectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat. De kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en de stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia