Kruiden en Specerijen

615 ProductenPagina 17 van 26
Paneermeel blank 4 mm
Paneermeel blank 4 mm
€4,25
Paneermeel bruin
Paneermeel bruin
€4,25
Paneermeel geel 1 - 2 mm
Paneermeel geel 1 - 2 mm
€4,60
Paprika stukjes groen
-20%
Paprika stukjes groen
€4,35 €3,48
Paprikapoeder choricero
Paprikapoeder choricero
€2,95
Paprikapoeder mild
Paprikapoeder mild
€3,50
Paprikapoeder pikant
Paprikapoeder pikant
€3,45
Paprikapoeder smoked
Paprikapoeder smoked
€3,25
Paprikapoeder zoet
Paprikapoeder zoet
€3,50
Paprikastukjes rood 1-3 mm
-20%
Paprikastukjes rood 1-3 mm
€3,75 €3,00
Parelgort 900 gram
Parelgort 900 gram
€4,95
Passiebloemkruid gemalen
-20%
Passiebloemkruid gemalen
€57,50 €46,00
Patatas Bravas kruidenmix
Patatas Bravas kruidenmix
€3,40
Peer essence 100 cc
Peer essence 100 cc
€5,95
Peper groen heel
Peper groen heel
€4,30
Peper wit gemalen
Peper wit gemalen
€5,40
Peper wit heel
Peper wit heel
€5,20

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia