Kruiden en Specerijen

615 ProductenPagina 25 van 26
Vanillesuiker
-20%
Vanillesuiker
€3,20 €2,56
Varkensvleeskruiden
Varkensvleeskruiden
€3,05
Venkelzaad gemalen
Venkelzaad gemalen
€3,20
Venkelzaad heel
Venkelzaad heel
€3,05
Viskruiden met zout
Viskruiden met zout
€3,00
Viskruiden zonder zout
Viskruiden zonder zout
€2,60
Vleeskruiden met zout
-20%
Vleeskruiden met zout
€3,05 €2,44
Vleeskruiden zonder zout
Vleeskruiden zonder zout
€2,50
Vlozaad en Psyllium
-20%
Vlozaad en Psyllium
€3,75 €3,00
Wasabi noten kruidenmix
-26%
Wasabi noten kruidenmix
€22,95 €16,95
Wildkruiden
Wildkruiden
€3,75
Witte Limoen heel
Witte Limoen heel
€6,95
Wortel granulaat 3-4 mm
-20%
Wortel granulaat 3-4 mm
€3,25 €2,60
Zeewier gesneden
Zeewier gesneden
€3,10
Zeewier gesneden grof
Zeewier gesneden grof
€3,65
Zeewier Kombu
Zeewier Kombu
€9,50
Zeewiermix Bake
Zeewiermix Bake
€49,95
Zeewiermix Chef
Zeewiermix Chef
€49,95
Zeezout Arrabbiata
Zeezout Arrabbiata
€3,85
Zeezout Esotico
-20%
Zeezout Esotico
€3,50 €2,80

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia