Kruiden en Specerijen

615 ProductenPagina 18 van 26
Peper zwart gebroken
Peper zwart gebroken
€5,70
Peper zwart gemalen
Peper zwart gemalen
€3,90
Peper zwart heel
Peper zwart heel
€3,50
Perzik essence 100 cc
Perzik essence 100 cc
€5,95
Pesto mix groen
Pesto mix groen
€2,65
Peterselie gemalen
Peterselie gemalen
€4,15
Peterselie gesneden
Peterselie gesneden
€2,70
Pijnboompitten
Pijnboompitten
€6,50
Piment gemalen
Piment gemalen
€4,20
Piment heel
Piment heel
€4,40
Piri Piri rub  kruidenmix
Piri Piri rub kruidenmix
€3,85
Piri Pirisaus 500ml
Piri Pirisaus 500ml
€3,80
Pistache essence 100 cc
Pistache essence 100 cc
€5,95
Pizza kruiden
Pizza kruiden
€2,75
Pompoenpitten
Pompoenpitten
€12,50
Popcornmais 1 kilo
Popcornmais 1 kilo
€5,95

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia