Zonder toegevoegd zout

Filters
343 ProductenPagina 5 van 15
Gelatinepoeder
Gelatinepoeder
€4,25
Gember gemalen
Gember gemalen
€3,35
Gember granulaat 3-6 mm
Gember granulaat 3-6 mm
€24,95
Gierst gepeld
-20%
Gierst gepeld
€3,70 €2,96
Gluhweinkruiden
Gluhweinkruiden
€4,60
Goji bessen gedroogd
-20%
Goji bessen gedroogd
€3,70 €2,96
Goudsbloem met kelk heel
Goudsbloem met kelk heel
€12,95
Goulash kruiden
Goulash kruiden
€3,05
Grill kruidenmix
Grill kruidenmix
€3,15
Habanero gemalen
Habanero gemalen
€5,95
Havermout
Havermout
€3,85
Hazelnoot Olie 250 cc
Hazelnoot Olie 250 cc
€10,95
Hennepzaad gepeld
Hennepzaad gepeld
€6,25
Inmaakkruiden
Inmaakkruiden
€5,95
Italiaanse kruiden
Italiaanse kruiden
€3,00
Italiaanse kruiden grof
Italiaanse kruiden grof
€3,95
Italiaanse tuinkruidenmix
Italiaanse tuinkruidenmix
€3,25

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.