Zonder toegevoegd zout

Filters
337 ProductenPagina 8 van 15
Kruidnagel heel
Kruidnagel heel
€4,95
Kurkuma gemalen
Kurkuma gemalen
€3,40
Kurkuma granulaat grof
Kurkuma granulaat grof
€23,95
Kurkuma wortel heel
Kurkuma wortel heel
€3,40
Laurierblad gemalen
Laurierblad gemalen
€3,25
Lavasblad gesneden
Lavasblad gesneden
€3,50
Lavaswortel gemalen
-20%
Lavaswortel gemalen
€8,55 €6,84
Lavendelknoppen
Lavendelknoppen
€3,50
Lavendelknoppen gemalen
Lavendelknoppen gemalen
€5,30
Lijnzaad gebroken
Lijnzaad gebroken
€7,25
Lijnzaad heel
Lijnzaad heel
€3,45
Maanzaad
Maanzaad
€3,00
Maanzaad wit
-20%
Maanzaad wit
€4,00 €3,20
Maca of Peruaanse ginseng
Maca of Peruaanse ginseng
€5,90
Mahlep of Weichselzaad gemalen
-20%
Mahlep of Weichselzaad gemalen
€6,05 €4,84
Maisgries geel 1000 gram
Maisgries geel 1000 gram
€2,25
Maismeel geel 1000 gram
Maismeel geel 1000 gram
€2,25
Maismeel wit 1000 gram
Maismeel wit 1000 gram
€2,45

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.