Zonder toegevoegd zout

Filters
343 ProductenPagina 9 van 15
Mahlep of Weichselzaad gemalen
-20%
Mahlep of Weichselzaad gemalen
€6,05 €4,84
Maisgries geel 1000 gram
Maisgries geel 1000 gram
€2,25
Maismeel geel 1000 gram
Maismeel geel 1000 gram
€2,25
Maismeel wit 1000 gram
Maismeel wit 1000 gram
€2,45
Maretak kruiden
-20%
Maretak kruiden
€4,30 €3,44
Maretak kruiden gemalen
-20%
Maretak kruiden gemalen
€4,55 €3,64
Mariadistelzaad gemalen
Mariadistelzaad gemalen
€4,60
Mierikswortel gemalen
Mierikswortel gemalen
€4,65
Monnikspeper gemalen
Monnikspeper gemalen
€23,95
Monnikspeper heel
-20%
Monnikspeper heel
€3,70 €2,96
Monosodium Glutamaat fijn
Monosodium Glutamaat fijn
€3,05
Monosodium Glutamaat grof
-20%
Monosodium Glutamaat grof
€6,25 €5,00
Mosselkruiden
Mosselkruiden
€14,95
Mosselkruiden grof
-20%
Mosselkruiden grof
€4,00 €3,20
Mosterdzaad bruin heel
Mosterdzaad bruin heel
€2,70
Mosterdzaad geel gemalen
Mosterdzaad geel gemalen
€3,00
Mosterdzaad geel heel
Mosterdzaad geel heel
€3,35
Muesli 3 granen
-26%
Muesli 3 granen
€2,65 €1,95
Munt of Mint gesneden
Munt of Mint gesneden
€2,90
Nasi kruidenmix
Nasi kruidenmix
€3,70

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.