Kruiden en Specerijen

615 ProductenPagina 8 van 26
Garam Masala
Garam Masala
€3,50
Gehakt kruiden Marokkaans
Gehakt kruiden Marokkaans
€4,30
Gehakt kruiden met zout
Gehakt kruiden met zout
€2,65
Gehaktkruiden Bretons
Gehaktkruiden Bretons
€4,90
Gehaktmix hot & spicy
Gehaktmix hot & spicy
€3,10
Gelatinepoeder
Gelatinepoeder
€4,25
Gember essence 100 cc
Gember essence 100 cc
€5,95
Gember gemalen
Gember gemalen
€3,35
Gember granulaat 3-6 mm
Gember granulaat 3-6 mm
€24,95
Gierst gepeld
-20%
Gierst gepeld
€3,70 €2,96
Gluhweinkruiden
Gluhweinkruiden
€4,60
Goji bessen gedroogd
-20%
Goji bessen gedroogd
€3,70 €2,96
Goudsbloem met kelk heel
Goudsbloem met kelk heel
€12,95
Goulash kruiden
Goulash kruiden
€3,05
Gravad lax kruiden
Gravad lax kruiden
€2,95
Grenadine essence 100 cc
Grenadine essence 100 cc
€5,95
Griekse kruidenmix
Griekse kruidenmix
€3,65
Grill kruidenmix
Grill kruidenmix
€3,15
Guacamole Kruidenmix
Guacamole Kruidenmix
€3,25
Gyroskruiden
Gyroskruiden
€3,35
Habanero gemalen
Habanero gemalen
€5,95

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia